مهارت تفکر خلاق
تفکر خلاق در تصمیمگیری بهتر و حل مسأله به فرد کمک میکند و او را از به نبستهای زندگی خارج مینماید. زیرا فرد خلاق میتواند راه حلهایی را برای حل مشکلات و مسائلش بیافریند، از تجربیات قبلی خود استفاده نماید و آن را با موفقیت های تازه ارتباط دهد.
این نوع تفکر، به حل مساله و به تصمیم گیری های مناسب کمک می کند. با استفاده از این نوع تفکر، راه حل های مختلف مساله و پیامدهای آن بررسی می شوند. این مهارت فرد را قادر می سازد تا مسائل را از ورای تجارب مستقیم خود دریابد و حتی زمانی که مشکلی وجود ندارد و تصمیم گیری خاصی مطرح نیست، با سازگاری و انعطاف بیشتر به زندگی روزمره بپردازد.
در آموزش مهارت های زندگی، آموزش دهندگان به دنبال ارتقای مهارت های شخصی و اجتماعی کودکان و نوجوانان هستند تا آنان یاد بگیرند که در مورد خود، دیگران و جامعه به نحو مؤثری رفتار کنند.
از آنجایی که امروزه یکی از اهداف نظامهای آموزشی، پرورش دانشآموزانی خلاق است. با آموزش مهارت تفکر خلاق میتوان به این هدف دست یافت. چنانکه تحقیق اعظمی و همکاران (1391) نشان میدهد، آموزش مهارت های زندگی منجربه افزایش خلاقیت کودکان دبستانی میگردد.
|
|
|
اهمیت تفکر خلاق
فکر کردن مهارتی است که از کودکی می آموزیم. مهارت تفکر خلاق، قدرت کشف و تولید اندیشه و فکر جدید را به فرزندمان میدهد. مهارت تفکر خلاق به او یاد میدهد که هنگام رویارویی با حوادث ناگوار، چگونه احساسات منفی خود را به احساسات مثبت تبدیل کند. فرد برخوردار از تفکر خلاق هیچگاه مشکل را یک عامل مزاحم نمیداند بلکه یک فرصت برای کشف راه حل های نو تلقی میکند که تاکنون کسی به آن توجه نکرده است.